Яєчна дієта
Яйця відіграють дуже важливу роль у харчуванні людини, оскільки володіють високою поживною цінністю. 100гр. їстівної частини курячого яйця містить в собі 72.5-75.0гр. води, 12.5-13.3гр. білка, 10.7-1 1,6гр. жиру, 0,7гр. вуглеводів і 1.0-1.1гр. мінеральних речовин. Тіло людини також дозволяє ефективно використовувати харчову цінність яєць: так білки використовуються на 97%, на 95% використовуються жири, 98% вуглеводи і 76% мінерали. Вміст незамінних амінокислот в яйцях також не мало важливо, особливо лейцину, ізолейцину, лізину, аргініну, валіну і фенілаланіну. Крім того, яйця багаті вітамінами, особливо А, D, Е, К і комплексом вінамінов групи В, а також різними мікро- і макро- мінералами (фосфор, залізо, біотин, фолієва кислота, нікотинова кислота, кальцій, йод, мідь, калій , кобальт).
Тривалість: 4 тижні
Перерва: 1 місяць, або продовжити режим, дотримуючись меню 1й і 4й тижня (максимум ще на місяць)
Результат: 10-20кг на місяць
Дозволено: суворе дотримання встановленого меню (не залежно від того, в який день тижня ви почали дотримання даної дієти, починати необхідно з меню Понеділка!); якомога більше питної води; чай і кава (тільки з цукрозамінником і без молока); вживати продукт в будь-якій кількості, у випадку якщо захід не вказана; перелік фруктів: грейпфрути, апельсини, мандарини, ківі, яблука, груші, абрикоси, персики, дині, кавуни, ананаси, помело, сливи; перелік варених овочів: кабачки, цукіні, баклажани, патисони, квасоля, стручкова квасоля, морква, зелений горошок (у випадку якщо не сказано "будь-які овочі", то для приготування вибирається один вид); заняття спортом
Допустимо: сіль, перець, приправи, цибуля, часник; між прийомами їжі (з інтервалом в мінімум 2:00) припустимо їсти огірки, морква, листя салату
Заборонено: змінювати раціон дня місцями (обід на вечерю); міняти дні місцями (вівторок на четвер); додавати бульйони при варінні овочів; використовувати масла і жири; повертатися до того ж дня дієти, якщо було допущено порушення (в цьому випадку дієту варто почати спочатку); вживати замість курки м'ясо і навпаки; перелік фруктів: виноград, манго, фініки, банани, інжир; картопля; жирний сир, або сир з жирністю більше 17%
Меню першого тижня
Понеділок
Сніданок: половина апельсина або грейпфрута і 1-2 варених яйця
Обід: будь-який фрукт, в будь-якій кількості (ківі, апельсини, яблука, груші, абрикоси, дині, кавуни і т.д.)
Вечеря: смажене або варене м'ясо (можливе використання фаршу без жиру), за винятком баранини
Вівторок
Сніданок: половина апельсина або грейпфрута і 1-2 варених яйця
Обід: варена або смажена курка (шкіру видалити)
Вечеря: 2 варені яйця, салат з овочів (огірок, салат, помідори, перець, морква), 1 тост або 1/4 коржі, 1 апельсин або грейпфрут
Середа
Сніданок: половина апельсина або грейпфрута і 1-2 варених яйця
Обід: будь знежирений сир / сир в необмеженій кількості, 1 тост, помідори
Вечеря: смажене або варене м'ясо (можливе використання фаршу без жиру), за винятком баранини
Четвер
Сніданок: половина апельсина або грейпфрута і 1-2 варених яйця
Обід: будь-який фрукт, в будь-якій кількості (ківі, апельсини, яблука, груші, абрикоси, дині, кавуни і т.д.)
Вечеря: смажене або варене м'ясо, за винятком баранини (можливе використання фаршу без жиру), листя салату
П'ятниця
Сніданок: половина апельсина або грейпфрута і 1-2 варених яйця
Обід: 2 варені яйця, варені овочі (один вид зі списку дозволених)
Вечеря: риба варена або смажена, листя салату, 1 апельсин або грейпфрут
Субота
Сніданок: половина апельсина або грейпфрута і 1-2 варених яйця
Обід: будь-який фрукт, в будь-якій кількості (ківі, апельсини, яблука, груші, абрикоси, дині, кавуни і т.д.)
Вечеря: смажене або варене м'ясо, за винятком баранини (можливе використання фаршу без жиру), листя салату
Неділя
Сніданок: половина апельсина або грейпфрута і 1-2 варених яйця
Обід: варена або смажена курка (шкіру видалити), помідори, варені овочі, 1 апельсин або грейпфрут
Вечеря: варені овочі
Меню другого тижня
Понеділок
Сніданок: половина апельсина або грейпфрута і 1-2 варених яйця
Обід: смажене або варене м'ясо (можливе використання фаршу без жиру), листя салату
Вечеря: 2 варені яйця, листя салату, 1 апельсин або грейпфрут
Вівторок
Сніданок: половина апельсина або грейпфрута і 1-2 варених яйця
Обід: смажене або варене м'ясо (можливе використання фаршу без жиру), листя салату
Вечеря: 2 варені яйця, 1 апельсин або грейпфрут
Середа
Сніданок: половина апельсина або грейпфрута і 1-2 варених яйця
Обід: смажене або варене м'ясо (можливе використання фаршу без жиру), огірки
Вечеря: 2 варені яйця, 1 апельсин або грейпфрут
Четвер
Сніданок: половина апельсина або грейпфрута і 1-2 варених яйця
Обід: 2 варені яйця, будь знежирений сир / сир в необмеженій кількості, варені овочі
Вечеря: 2 варених яйця
П'ятниця
Сніданок: половина апельсина або грейпфрута і 1-2 варених яйця
Обід: риба варена або смажена
Вечеря: 2 яйця
Субота
Сніданок: половина апельсина або грейпфрута і 1-2 варених яйця
Обід: смажене або варене м'ясо (можливе використання фаршу без жиру), помідори, 1 апельсин або грейпфрут
Вечеря: фруктовий салат (ківі, апельсин, мандарин, диня, персик, яблуко, груша)
Неділя
Сніданок: половина апельсина або грейпфрута і 1-2 варених яйця
Обід: варена або смажена курка (шкіру видалити), помідори, варені овочі, 1 апельсин або грейпфрут
Вечеря: варена або смажена курка (шкіру видалити), помідори, варені овочі, 1 апельсин або грейпфрут
Меню третього тижня
Понеділок
Протягом дня: будь-які фрукти (різних видів) в необмеженій кількості, в будь-який час (крім фруктів зі списку заборонених).
Вівторок
Протягом дня: будь варені овочі і салати, до числа заборонених відносяться картоплю і сухі злаки.
Середа
Протягом дня: будь-які фрукти зі списку дозволених, будь варені овочі і салати в необмеженій кількості, в будь-який час.
Четвер
Протягом дня: риба варена або смажена в будь-якій кількості, салат (тільки з капусти або листя салату) в будь-якій кількості, варені овочі.
П'ятниця
Протягом дня: нежирне варене або смажене м'ясо (за винятком баранини), або курка, варені овочі.
Субота
Протягом дня: будь-який фрукт в будь-якій кількості, в будь-який час (один будь-який вид на вибір зі списку дозволених).
Неділя
Протягом дня: будь-який фрукт в будь-якій кількості, в будь-який час (один будь-який вид на вибір зі списку дозволених).
Меню четвертого тижня
Весь перелік продуктів необхідно вжити протягом дня, розподіляючи на сніданок, обід і вечерю на свій розсуд. Коригувати меню строго заборонено.
Понеділок
4 скибочки смаженого або вареного м'яса або 1/4 вареної курки
3 помідори, 4 огірка
1 баночка тунця без масла (або промитого водою)
1 тост
1 апельсин або грейпфрут
Вівторок
2 скибочки смаженого або вареного м'яса (максимум 200 грам)
3 помідори, 4 огірка
1 тост
Яблуко або груша, або 1 часточка дині, або апельсин, або грейпфрут
Середа
1 ложка сиру, або будь-якого знежиреного сиру
Маленька тарілка варених овочів
2 помідори, 2 огірки
1 тост
1 апельсин або грейпфрут
Четвер
1/2 вареної або смаженої курки
3 помідори, огірок
1 тост
1 апельсин або грейпфрут
Будь фрукт зі списку дозволених
П'ятниця
2 варені яйця
1 салат, 3 помідори
1 апельсин або грейпфрут
Субота
2 варені курячі грудки
125гр. сиру або бринзи
1 тост
2 помідори, 2 огірки, кисле
1 апельсин або грейпфрут
Неділя
1 ложка сиру
Баночка тунця без масла (або промитого водою)
Маленька тарілка варених овочів
2 помідори, 2 огірки
1 тост
1 апельсин або грейпфрут
Яєчна діетаПрежде ніж сісти на «Яєчну дієту», обов'язково проконсультуйтеся з лікарем!
Рекомендуємо:
Читайте далі: Йога для початківців
|